Yin & Yang in balans

De Yin & Yang filosofie bestaat al duizenden jaren en dringt diep door in de Chinese cultuur. Ook in het Westen zien we het Yin Yang symbool regelmatig terug. Welke rol speelt deze filosofie in de traditionele Chinese geneeswijze? Hoe kunnen we Yin & Yang herkennen in ons leven? En hoe kunnen we deze filosofie daadwerkelijk toepassen ten gunste van onze gezondheid? In deze workshop gaan we daar op in.

Na een verkwikkende Qigong warming-up starten we met het theoretische deel over Yin & Yang. Vervolgens passen we nieuwe kennis toe in de Yin Yang-vorm. Het doel van de, voor beginnersvriendelijke, Yin Yang-vorm is om kennis te maken met Yin en Yang in beweging. Je ontdekt drie Yin-Yang koppels, t.w. omhoog & omlaag, voorwaarts & achterwaarts en naar buiten & naar binnen. De Yin Yang vorm heeft de eigenschap de lichaamsstructuur te verbeteren en je gedachten tot rust te brengen.

Up and down, from feet to crown

Front and back, do your body check

Out and in, it’s a good begin

Frank Heininga

In het tweede deel doen we de innerlijke glimlach. De innerlijke glimlach-meditatie is één van de basisoefeningen voor het opbouwen van genezende kracht. Als je naar jezelf glimlacht, baad je jezelf in liefde – en liefde heeft herstelkracht en verjongt. De innerlijke glimlach-meditatie richt glimlach-energie naar de klieren en organen die zo enorm belangrijk zijn in het leven. Hoewel we dikwijls veel aandacht besteden aan onze uiterlijke verschijning, weten maar weinig mensen hoe de innerlijke organen en klieren eruitzien, waar ze zich in het lichaam bevinden en wat voor functie ze hebben. Wanneer we onze organen en klieren beter leren kennen, waarderen wat zij voor ons doen en luisteren naar wat zij ons te zeggen hebben, zullen ze ons met ontspanning en vitaliteit belonen.

Data: zondag 20 september 2020 en zondag 14 maart 2021

Tijd: 10:00-12:30

Locatie: ZenWay Yoga Studio Harlingen, Heiligeweg 20

Docent: Frank Heininga

Maximaal aantal deelnemers: 7

Duur: circa 2,5 uur

Kosten: €25

<< QIGONG WORKSHOPS | AANMELDEN >>

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0