Vuur in beeld en geluid

In de Chinese geneeswijze correspondeert het vuur element met het Hart en de Dunne Darm

Een warme stem, vrolijk gelach en een goed gevoel voor humor zijn indicaties dat het vuurelement in balans is. Ongepast gelach of ongecontroleerd gegiechel kunnen een exces van vuur aangeven, terwijl het onvermogen om te lachen of spontane gevoelens van vreugde te ervaren een te kort van vuurenergie aangeven.

De healing sound van vuur is “Hawww”. Deze klank gebruiken we als ‘drager’ of ‘begeleider’ om de druk of Hitte op het hart te verminderen als er te veel emotie blijft hangen in dit orgaan. Als dat zo is kunnen de fysiologische functies afnemen die gekoppeld zijn aan het hart. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, bijvoorbeeld: hartkloppingen, ontregelde bloeddruk of pijn in de borst.

In één van de oefeningen uit de vuurvorm liften negatieve emoties zoals haast, ongeduld, geweld en haat mee met de uitademing op de vibratie van de klank “Hawww”. Ze worden vervangen door positieve emoties zoals tevredenheid, liefde en respect bij een inademing van verse schone lucht (Qi) naar het Hart.

De geluiden, en ook kleuren, komen ook voor in de beoefening van de klassieke oefenset “Six Healing Sounds”, een natuurlijke zelfhulpmethode voor het balanceren van de emoties en de interne organen.

Meer over de QIGONG WORKSHOP ‘Six Healing Sounds’ >>

Vond je deze blog leuk? Abonneer op de nieuwbrief:

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0