Met de ‘Six Healing Sounds’ versterk je het natuurlijke vermogen om te herstellen van stress en ziekte.
 
Deze zelfhulpmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde wordt al sinds de 4e eeuw beoefend. Tot op de dag van vandaag wordt het gebruikt om de interne organen en emoties te harmoniseren, met uitstekende resultaten. Enkele voordelen zijn onder andere direct merkbare kalmerende effecten, een verbeterde spijsvertering en een betere nachtrust. 
 
Tijdens deze workshop leer je op een bijzondere manier negatieve emoties los te laten door middel van ademhaling en ze te vervangen door positieve emoties. Je ontvangt duidelijke instructies over hoe je met behulp van je voorstellingvermogen je energie kunt sturen. De oefeningen worden uitgevoerd vanuit een stoel, waarbij eenvoudige armbewegingen, kleuren en klanken worden gebruikt om een ‘koelend’ effect te creëren in de interne organen. De bewegingen, kleuren en klanken zijn gebaseerd op de Vijf Fasen Theorie, een van de fundamenten van de traditionele Chinese geneeskunde. 
 
Deze workshop is speciaal ontworpen voor beginners en heeft als doel je vertrouwd te maken met de Six Healing Sounds. Je krijgt eerst een duidelijke introductie, zonder ingewikkelde medische terminologie. Na de workshop ben je in staat om zelfstandig te oefenen met behulp van een beknopt overzicht (syllabus).
 
De Six Healing Sounds kunnen als een opzichzelfstaand systeem worden beoefend en passen ook goed binnen het Qigong-basisprogramma van Elixer.

Programma:

Welkom en warming up (staand)
Qigong basis oefeningen (staand)
Six Healing Sounds – theorie (zittend)
Six Healing Sounds – praktijk (zittend)

Leraar: Frank Heininga
Datum: 15 oktober 2023 (Sterrenland, Twello – in samenwerking met Carla Kuster)
Tijd: 10:00 – 12:30 uur
Kosten: € 40,00 p.p.
Syllabus: Ja
Maximaal aantal deelnemers: 9