Rijstepap met walnoot en rode dadel

De walnoot is een tonic voor de Nier en Long. Het versterkt de onderrug en knieën bij een uitputting van de Nier-energie en kan worden ingezet als tonic bij een zwak gevoel in het lichaam, en voor het verhelpen van constipatie. Het wordt ook ingezet voor hoest, astma, of kortademigheid. Deze rijstepap is eenvoudig te maken met slechts twee ingrediënten:

50 gram walnoot (Semen Juglandis Regiae; Hu Tao Ren)

50 gram rijst (Semen Oryzae Sativae; Jing Mi)

Verwijder de schelpen en crush the walnoten zo fijn mogelijk. Kook de rijst tot een pap (duurt circa 10 minuten afhankelijk van de soort rijst). Als de rijstepap heeft gekookt voeg je de walnoot pulp toe. Roer het geheel goed door.

In de eerste instantie gaat het om het maken van een medicinale rijstepap en is smaak in secundair. Mocht je het toch té smaakloos vinden dan zou je een heel klein beetje zout kunnen toevoegen, peer, of rode dadel.

Goed voor twee porties. Aanbevolen voor de ochtend en de avond.

Vind je deze blog leuk? Ik informeer je graag over de volgende blog:

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Subtotal
0.00
Total
0.00
Continue Shopping
0