Qigong voor de seizoenen

‘Qigong voor de seizoenen’ werkt met actuele thema’s

Vanuit ervaring uit de Chinese geneeswijze weten we grofweg welke gezondheidsklachten opduiken in elk jaargetijde. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van het weer (externe invloed) en de emoties (interne invloed). Door gericht met een thema te werken in een seizoen kunnen we klachten voor zijn, de weerstand verhogen en genieten van meer energie. Preventie, optimisme en een focus op gezondheid i.p.v. ziekte zijn kenmerken van Qigong in actie.

Qigong voor de seizoenen biedt een interessant en plezierig curriculum d.m.v. workshops en een online studieprogramma (beschikbaar vanaf 1 mei 2020). In elk van de 5 jaargetijden (winter, lente, zomer, nazomer, en herfst) staat namelijk één van de 5 elementen centraal (resp. Water, Hout, Vuur, Aarde, en Metaal). Vanaf 1 mei start bijvoorbeeld het thema ‘Vuur’. De lessen tijdens de ‘Vuur-fase’ (zomer periode) zullen hoofdzakelijk besteed worden aan het beoefenen van de ‘Vuur vorm’, een serie Qigong oefeningen die het Vuur element balanceren. Deze oefeningen worden aangevuld met Qi-massage technieken voor het opheffen van blokkades en Qi-meditaties voor het reinigen, balanceren en versterken van je energie.

Dit rooster geeft aan welk thema actueel is:

Qigong voor de nazomer september-oktober Aarde element
Qigong voor de herfst november-december Metaal element
Qigong voor de winter januari-februari Water element
Qigong voor het voorjaar maart-april Hout element
Qigong voor de zomer mei-juni Vuur element
Vakantiejuli-augustusDivers

De oefeningen en meditaties worden verrijkt met inspirerende onderwerpen uit de wetenschap en filosofie. Dit uiteraard met een knipoog naar de uitdagingen in onze ‘moderne’ maatschappij. Plezierig oefenen met daarbij het versterken van het natuurlijk genezend vermogen voor jezelf en anderen staan centraal in alle lessen. Geniet en voel je goed!

<< WAT IS QIGONG?