‘Qigong volgens de 5 elementen’ werkt met actuele thema’s

Vanuit ervaring uit de Chinese geneeswijze weten we grofweg welke gezondheidsklachten opduiken in elk jaargetijde. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van het weer (externe invloed) en de emoties (interne invloed). Door gericht met een thema te werken in een seizoen kunnen we klachten voor zijn, de weerstand verhogen en genieten van meer energie. Preventie, optimisme en een focus op gezondheid i.p.v. ziekte zijn kenmerken van Qigong in actie.

Qigong volgens de 5 elementen biedt een interessant en plezierig curriculum d.m.v. workshops en een online studieprogramma. In elk van de 5 jaargetijden (winter, lente, zomer, nazomer, en herfst) staat namelijk één van de 5 elementen centraal (resp. Water, Hout, Vuur, Aarde, en Metaal). Vanaf 1 september start bijvoorbeeld het thema ‘Aarde’. De lessen tijdens de ‘Aarde-fase’ (nazomer periode) zullen hoofdzakelijk besteed worden aan het beoefenen van de ‘Aarde vorm’, een serie Qigong oefeningen die het Aarde element balanceren. Deze oefeningen worden aangevuld met Qi-massage technieken voor het opheffen van blokkades en Qi-meditaties voor het reinigen, balanceren en versterken van je energie.

Qigong workshops met Frank Heininga op het Dauwpop terrein

Dit rooster geeft aan welk thema actueel is:

september-oktober Aarde element Qigong in de nazomer
november-december Metaal element Qigong in de herfst
januari-februari Water element Qigong in winter
maart-april Hout element Qigong in het voorjaar
mei-juni Vuur element Qigong in de zomer
juli-augustus Divers Vakantie

De oefeningen en meditaties worden verrijkt met inspirerende onderwerpen uit de wetenschap en filosofie. Dit uiteraard met een knipoog naar de uitdagingen in onze ‘moderne’ maatschappij. Plezierig oefenen met daarbij het versterken van het natuurlijk genezend vermogen voor jezelf en anderen staan centraal in alle lessen. Geniet en voel je goed!

<< WAT IS QIGONG? | WORKSHOP AGENDA >>