Ingrediënten:
1 middelgrote ui, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Een stukje verse gember (ongeveer 2 cm), geschild en fijn gesneden
1 kaneelstokje
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/4 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
1 pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
1 eetlepel currypasta (optioneel)
2 bouillonblokjes (groente- of kruidenbouillon)
1 liter water
Kruidenbouillon (optioneel, naar smaak)
200 ml kokosmelk
Verse peterselie, koriander of lente-ui voor garnering
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Instructies:
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg het kaneelstokje, komijnpoeder, kurkumapoeder en chilipoeder toe. Roer goed door de ui, knoflook en gember om de kruiden te verspreiden.
Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan. Als je currypasta hebt, voeg deze dan ook toe. Roer alles goed door en laat het een paar minuten aanfruiten.
Giet het water in de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Proef de soep en voeg indien nodig kruidenbouillon, zout of peper toe naar smaak.
Laat de soep sudderen tot de pompoen zacht is, meestal ongeveer 20-25 minuten.
Verwijder het kaneelstokje en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je een zijdezachte consistentie wilt, kun je de soep door een fijne zeef of passeerdoek passeren.
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Laat de soep nog een paar minuten zachtjes sudderen.
Proef opnieuw en pas indien nodig de kruiden aan.
Serveer de pompoensoep in kommen, gegarneerd met verse peterselie, koriander of fijn gesneden lente-ui.
Geniet van je heerlijke pompoensoep met gember en kokosmelk!