Over Frank Heininga

Frank Heininga, geboren in 1978 te Harlingen, geeft al meer dan 20 jaar les in Qigong en heeft uitgebreid gestudeerd bij meesters in China, Korea en Nederland. Hij heeft een authentieke manier om energetische fysiologie begrijpelijk over te brengen en een passie voor holistische geneeswijzen.

Frank is afgestudeerd als herbalist in de traditionele Chinese geneeswijze aan de Academie Qing Bai, onder begeleiding van professors Dr. Li Jie en Dr. Yan Schroën. Hij heeft zijn opleiding verder aangevuld met stage in een kruidenapotheek in een ziekenhuis in Qing Dao, China, en diverse bij- en nascholingen via zowel Academie Qing Bai als Open University Shenzhou in Amsterdam.

Hij heeft een meestergraad in traditioneel Koreaans karate en heeft honderden studenten opgeleid, waaronder diverse Black Belts en instructeurs. Momenteel beoefent hij traditionele Koreaanse zwaardkunst en is hij student van Grand Master Kim, Jeong Seong, die naast zijn vaardigheden met het zwaard bekend staat om zijn healing methodes via ‘Ki-Mu’.
 
Frank heeft zich bekwaamd in verschillende Qigong-stijlen en klassieke oefenseries. Bovendien heeft hij een basis geleerd in Yang-stijl Tai Chi van Sifu Sjoerd de Moor van de voormalige Siu Long Kung Fu School. 
 
Frank zijn Qigong en artistieke expressie zijn geïnspireerd door de magnetiseur, filosoof en meester boogschutter Wout Notenboom, zijn mentor en ‘honorable teacher’. Daarnaast heeft Frank jarenlang praktijkervaring opgedaan bij de acupuncturist en Zhineng Qigong-lerares Carla Kuster, met wie hij oorspronkelijk het oefenprogramma ‘Qigong volgens de 5 elementen’ heeft ontwikkeld.