Ontdek de genezende kracht van de kraanvogel in Qigong

De kraanvogel wordt in China beschouwd als een dier dat het element Vuur vertegenwoordigt en veel respect geniet. De unieke bewegingen en kenmerken van de kraanvogel, evenals die van de wilde gans, hebben geleid tot de ontwikkeling van diverse bewegingsvormen in zowel de vechtkunst als in Qigong, zoals bijvoorbeeld in White Crane Kung Fu of Tai Chi. Door de natuurlijke bewegingen te observeren en te verfijnen, hebben de Chinezen deze vormen geschikt gemaakt voor zelfverdediging en gezondheidsbevordering.

In Qigong symboliseert de kraanvogel energie, balans en geduld. De sierlijke en elegante bewegingen van de kraanvogel hebben een gunstige invloed op de energie van het hart en de bloedcirculatie. Naast de kraanvogel (Vuur), zijn er nog andere dieren die een belangrijke rol spelen in Qigong, zoals de Aap (Aarde), Tijger (Metaal), Beer (Water) en Hert (Hout).

Dokter Hua Tuo (140-208 na Chr.) wordt gezien als de grondlegger van het zogenaamde 5 dieren spel in de traditionele Chinese geneeswijze. Destijds was hij een innovatieve en briljante arts die als eerste verdoving toepaste tijdens operaties door middel van kruiden.

De serie bewegingen uit het 5 dieren spel heeft geleid tot een van de eerste medische Qigong-vormen. Deze bewegingen hebben een harmoniserend effect op de gezondheid van de organen en de energiestroom in de meridianen van de beoefenaar.

In onze lessen en workshops zullen we af en toe de fijne bewegingen van deze eeuwenoude bewegingskunst verkennen. De bijzondere ervaring die deze bewegingen oproepen, is voelbaar in onze lessen en workshops.

Maak kennis met de instructeur via YouTube of klik hier: https://frankheininga.nl/elixer-oefeningen/

Abonneer je op mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me op

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0