Mijn visie

Nu de oefenprogramma’s van ‘Qigong voor de seizoenen’ live gaan in 2020 via online cursusmateriaal opent zich een deur voor een wijder publiek. De eerste cursussen zullen zich richten op de expressievormen (Vuur vorm, Aarde vorm, etc.) en zullen later worden aangevuld met de bijbehorende Qi-massage routines en Qi-meditaties.

Het is mijn doel om in de komende jaren de vitaliteitsprogramma’s toegankelijker te maken, continue afgestemd op actuele gezondheidsthema’s in onze samenleving. Wat voor uitdaging er ook aandient, de ware voldoening vind ik in de geleidelijke verbetering van de cursisten hun vitaliteit en in de toepassing van Qigong als katalysator voor persoonlijke passies.

Ik zie de vitaliteitsprogramma’s voor veel mensen groeien als een bron van ontspanning, energie en inspiratie. Het kan gecombineerd worden met allerlei disciplines en bevat door de onderliggende filosofie een voedingsbodem voor extra verdieping. Hierbij zie ik cursisten Qigong niet alleen zelfstandig thuis oefenen, maar ook samen, en dichter bij de natuur. Met veel vertrouwen zie ik dit verder groeien naar diverse praktische toepassingsvormen voor heling en het activeren van de latente capaciteiten.

Vanuit praktijk ervaring heb ik mogen leren dat er een aantal herkenbare tendensen zijn als gevolg van onze moderne (werk)cultuur. Denk aan uitputting, toxines, emoties en stress. Ze steken dagelijks de kop op bij veel mensen. Kruiden wijzen de weg. En in de komende jaren zal het aanbod in de Herbal Shop groeien. Van biologische theeën tot bijzondere formules. Om gewoon van de genieten of voor een extra steuntje in de rug.

Ik wens je veel gezondheid en een gelukkig hart – Frank

<< OVER FRANK ] [ MIJN WERKWIJZE >>

[ QIGONG VOOR DE SEIZOENEN >>