Wekelijkse lessen

De wekelijkse lessen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in plezierig en natuurlijk bewegen via Qigong en de rijke filosofie van de traditionele Chinese geneeskunde. Door persoonlijke instructies en het contact met andere cursisten creëren we een unieke leerervaring in de prachtige studio Hoog en Droog. 

We werken vooral met energie (Qi). Een typische les start met een warming-up (zonder te veel druk op het hart), waarbij we de energie ruimte geven om te stromen. Dit wordt meestal opgevolgd met basisoefeningen en oefeningen uit ‘de vorm’ van het seizoen. Daarna is er tijd voor Qi-meditaties en/of Qi-massages. 

Elke twee maanden starten we een nieuwe cyclus met een nieuw thema gebaseerd op de 5 elementen. Je kunt op elk moment instromen of een proefles volgen, maar als je het fijn vind om helemaal opnieuw de volledige opbouw te ervaren, dan zijn dit de data waarop we een nieuwe cyclus starten:

1 september: Aarde thema (nazomer)
1 november: Metaal thema (herfst)
1 januari: Water thema (winter)
1 maart: Hout thema (voorjaar)
1 mei: Vuur thema (zomer)

De kleding tijdens de les is volledig naar eigen wens. Mogelijk wil je op de wat koudere dagen in het jaar aparte schone schoenen voor binnen dragen. Het belangrijkste is dat je vrij kunt bewegen en dat je je eigen lichaamstemperatuur goed kunt reguleren. Sommige cursisten vinden het fijn om wat water mee te nemen om af en toe een slokje water te drinken tijdens de les.

Cursisten die de wekelijkse lessen volgen kunnen gratis gebruik maken van de Elixer App. Via de App kunnen we verbinden, vragen stellen, samenvattingen lezen en video’s bekijken. De huidige cursisten melden dat zij positief zijn over deze combinatie omdat dit het leerproces bevordert en de beoefening voor thuis meer structuur en perspectief kan geven. De App bevat privacy functies en is afleidingsvrij (in tegenstelling tot Facebook/YouTube/etc.)

Wanneer: We oefenen elke dinsdag van 11:30-12:30 uur in de maanden september t/m juni

Waar: De locatie is studio Hoog & Droog, Hoogstraat 25 te Harlingen

Een vrijblijvende proefles is mogelijk (ook zonder afspraak). Mocht je eerst nog vragen hebben neem dan gerust contact met mij op via e-mail of WhatsApp. Ik wens je veel gezondheid en een gelukkig hart! – Frank