Lavendel: kalmte & gemoedsrust

Lavendel, dat kent iedereen. Bij dat woord denk je meteen aan de kleine paarse bloemetjes en die heerlijke geur of aan de prachtige lavendelvelden in het buitenland.

Lavendel helpt op een natuurlijke manier bij de verzachting van brandwonden en het verlichten van stress (nervositeit, rusteloosheid, paniekaanvallen).

Het gebruik is simpel, want je kunt bijvoorbeeld gewoon de geur uit een lavendelflesje opsnuiven. Of een paar druppels lavendelolie op een zakdoek doen en deze diep inademen. Bekend is ook de ontspannen werking van een paar druppels lavendelolie in een warm bad. Je kunt ook fijn masseren of je laten masseren met lavendelolie. Er zijn zelfs mensen die een doekje met lavendeldruppels in de auto leggen. Niet alleen gaat je auto dan heerlijk ruiken, maar jij rijdt hierdoor zelf ook een stuk relaxter.

Hoe het werkt?
In je hersenen bevinden zich zogenaamde alfagolven. Alfagolven zorgen voor ontspanning en lavendel weet deze alfagolven op te wekken. Dat is meteen de reden waarom lavendel zo goed helpt om je te ontspannen.
Wil jij die heerlijke geur ook in je huis? Zet dan een schaaltje met gedroogde lavendelbloemetjes (potpourri) op tafel, steek eens wat lavendelwierrook aan of gebruik een lavendelverstuiver in je woon- of slaapkamer.

LAVENDELTHEE:
Pure lavendelbloesem wordt ook gebruikt als thee. Deze thee heeft natuurlijk die specifieke lavendelgeur en de smaak is heel mild en zacht. Deze melanges met lavendel heten niet voor niets ‘Onthaasten’, of ‘Lekker Slapen’, want als je deze thee in de namiddag of ‘s avonds drinkt, kun je bijna zeker zijn van een goede nachtrust. Een fijne en populaire combinatie is de melange van lavendel en met kamille.

Vind je deze blog leuk? Ik informeer je graag over de volgende blog:

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0