Lachfilms en Creatieve Uitlaatkleppen: Een Recept voor Welzijn

Iemand vroeg: “Hoe kan ik me goed voelen als ik niet kan bewegen of voluit kan sporten?”

Hmm, een interessante vraag!

In één vloeiende zin deelde ik spontaan mijn persoonlijke top 3 ginnegappers:

🙌🎬 Yes Man!
🏆💼 Employee of the Month
🙈🙉🙊 Step Brothers

Ik adviseer altijd om energie in beweging te brengen, vooral in de lente. Volgens de traditionele Chinese geneeswijze is de lente de ideale tijd om nieuwe dingen te starten en je vleugels uit te slaan. Helaas is dat voor sommige mensen echt niet mogelijk vanwege beperkte mobiliteit. Ikzelf heb ooit ook te maken gehad met zenuwpijn in mijn onderrug, waardoor mijn bewegingsvrijheid beperkt was. Het is dan tijd voor plan B!

Wanneer we lachen, wordt endorfine vrijgegeven in onze hersenen. Endorfine is een neurotransmitter die gevoelens van plezier, geluk en ontspanning bevordert. Lachfilms hebben vaak komische situaties en grappige dialogen die ons aan het lachen kunnen maken, waardoor de endorfineproductie wordt gestimuleerd. Het kijken naar lachfilms kan daarom een positief effect hebben op ons welzijn en ons een gevoel van vreugde en ontspanning geven.

Humor is dan geweldig om toch geluk hormonen aan te maken, maar er zijn nog andere manieren om in harmonie te komen met het Hout-element. Dit gebeurt wanneer de energie van de Lever en Galblaas vrijelijk kunnen stromen. Een van die suggesties is het praktisch toepassen van creativiteit.

Door je bezig te houden met creatieve activiteiten zoals schilderen, fotograferen, tuinieren, koken of ontwerpen, stimuleer je de Hout-energie en ervaar je een voldaan gevoel. Vervolgens maak ik een gericht plan vanuit de Qigong oefeningen en meditaties en verleg ik op zulke (kwetsbare) momenten mijn focus naar de zachtere en voedende aspecten, zoals aansluitende meditatie, strekoefeningen en ademhalingstechnieken. Zo vind ik balans en rust.

Ik ben benieuwd hoe jij humor en creativiteit gebruikt! Misschien heb je wel andere tips. Ik ben erg benieuwd!

Abonneer je op mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me op