Hour of Power

Het seizoen van het Aarde-element is hoofdzakelijk de nazomer. Deze periode van kleurenpracht wordt ook wel ‘Indian Summer’ genoemd. Volgens oude Chinese teksten komt het Aarde-element ook voor tijdens de laatste 10 dagen van elk ander seizoen. Dit is een periode dat de kracht van de natuur meer in balans is. Wanneer jouw Aarde-energie in balans is, kun je dat herkennen bij jezelf als je geen moeite hebben met de wisseling van de seizoenen. Zou je daar wel moeite mee hebben dan zou je dat bijvoorbeeld kunnen merken in je spijsvertering, je spieren, immuunsysteem of in je emoties.

Een belangrijke tijd van de dag is tussen 07:00 en 11:00. Dit is de tijd van de Aarde kracht. Technisch gezien (volgens de traditionele Chinese geneeswijze), is er dan een optimum aan energie in de Chinese acupunctuurklok. De energie is dan sterker van de Maag en de Milt. Dit is dan ook een van de redenen waarom het ontbijt het koningsmaal genoemd mag worden. Heb je ’s ochtend geen trek? Dan kan dat een aanwijzing zijn om je Aarde-energie te gaan versterken, bijvoorbeeld met Qigong of met kruiden die je spijsvertering een zetje kunnen geven. Je zult meer energie hebben voor je dag!

De tijd van 07:00 tot 11:00 is ook een ideale tijd om je gedachten tot rust te brengen, je focus scherp te stellen en je voor te bereiden voor de uitdagingen van de dag. Als het mogelijk is voor je adviseer ik je tijdens deze tijd minstens een uur voor jezelf te nemen. Je zou het een ‘hour of power’ kunnen noemen. Luister bijvoorbeeld naar muziek, schrijf in je dagboek, lees een goed boek of doe een fijne wandeling.

In Qigong bestaan er leuke oefeningen die je kunt doen om je Aarde energie te versterken. Dit komt uiteindelijk ten voordele van je spijsvertering, je spierkracht, je energie level en ook voor meer rust in je gedachten. Een van de dingen waar we in september en oktober aandacht aan gaan schenken tijdens de lessen of een workshop is o.a. de ‘Aarde Vorm’. Deze heerlijke reeks oefeningen zijn toegewijd aan jouw vitaliteit in overgang van de zomer naar de herfst.

Drink your Tea! Enkele suggesties voor de spijsvertering: Verteren, Kruidenhofje, Jasmin Dragon Pearls

Vind je dit leuk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, of deel deze blog:

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0