Gezonde havermoutcake met appel en wortel

Deze havermoutcake is zo gezond dat je hem ook in plaats van brood zou kunnen eten. Zelf ben ik niet zo van de warme banaan die je vaak in havermoutbrood ziet en daarom vind ik dit zo’n lekkere variant. De havermout en kaneel helpen om je insulinegevoeligheid te verbeteren en met een plak cake heb je gelijk veel vezels binnen, van de havermout, de wortel en de appels. Hoe maak je het?

100 gram havermout

60 gram rozijnen (geweld in warm water iig 5 minuten)

3 appels

3 eieren

1 winterpeen (middel tot klein) geraspt

klontje roomboter met zout

2 theelepel kaneel

1 theelepel baking soda

Bereiding:

Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Doe in een pannetje met de klont roomboter en fruit tot de appel zacht begint te worden, je kunt hier de kaneel aan toevoegen. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de eieren met de havermout smeuig en voeg daar de gewelde rozijnen, appel, geraspte wortel en baking soda aan toe. Giet het mengsel in een cakeblik. Eventueel kun je er bakpapier onder doen zodat je de cake er gemakkelijk uit kunt halen. Bak de cake in de oven in 25-30 minuten goudbruin. Laat afkoelen en geniet!

Jennifer is vitaliteitscoach, orthomoleculair therapeut en natuurvoedingsadviseur. Haar kennis over gezonde voeding deelt zij o.a. in deze blog. Meer info: Vitaal en Gezond, voeding en leefstijl als medicijn

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0