Filosofie in beweging met de 5 elementen

De 5 elementen filosofie heeft zowel eenvoud als diepte en is een prachtig model voor o.a. diverse traditionele gevechtskunsten, architectuur en natuurlijke de Chinese geneeswijze (TCM). In deze workshop leer je in het theoretisch gedeelte meer over de beweging van de 5 elementen in relatie tot de natuur, je gezondheid en zelfs een beetje diagnostiek. Je leert namelijk de basis van hoe je symptomen en tekens in een vroeg stadium kunt herkennen in je gezicht of in het gezicht van iemand anders wanneer het lichaam uit balans dreigt te raken.

Na een introductie in de ‘Qigong principes voor beweging’ gaan we door met de Vijf elementen-vorm. De elegante Vijf elementen-vorm geeft je een basis om meer inzicht te krijgen in de beweging van de vijf elementen in de ‘voedende cyclus’.

De Vijf elementen-vorm is een dynamisch vervolg op de Yin Yang-vorm. Je geeft in deze vorm expressie aan vijf verschillende kwaliteiten die heel mooi in elkaar overvloeien. Het uitbeelden van de kwaliteiten is iets wat je keer op keer kunt herhalen en waar je van kunt genieten.  

Water is blue, it wants to be true

Wood is green, it wants to be seen

Fire is red, it wants to go ahead

Earth is yellow, it wants to be mellow

Metal is white, it wants to be bright

Frank heininga

In het kader van het opbouwen van genezende kracht doen we een aantal inspirerende meditaties waarbij de 5 elementen centraal staan. Bijvoorbeeld de 5 elementen meditatie voor de 5 Yin organen die Qi op kunnen slaan: Nier (Water), Lever (Hout), Hart (Vuur), Milt (Aarde), Long (Metaal).

De workshop ‘filosofie in beweging met de 5 elementen’ kan als losse workshop gevolgd worden, maar vind ook aansluiting bij de serie workshops uit de Qigong basics. De workshop is voor iedereen toegankelijk die open staat voor de rijkdom en praktische applicaties van de 5000 jaar oude traditionele Chinese geneeswijze.

Data: zondag 15 november 2020 en zondag 16 mei 2021

Tijd: 10:00-12:30

Locatie: ZenWay Yoga Studio Harlingen, Heiligeweg 20

Docent: Frank Heininga

Maximaal aantal deelnemers: 7

Duur: circa 2,5 uur

Kosten: €25

<< QIGONG WORKSHOPS | AANMELDEN >>

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0