Een introductie in de Yin Yang form

De Yin Yang-vorm is een beginner vriendelijke oefening die tot doel heeft om de bewegende Yin en Yang-principes te verkennen. De vorm bestaat uit drie Yin-Yang-koppels: omhoog en omlaag, voorwaarts en achterwaarts, en naar binnen en naar buiten. Het kan als een op zichzelf staande oefening worden uitgevoerd of aan het begin van een oefensessie met andere oefeningen. Naast het verbeteren van de lichaamsstructuur, kan de Yin Yang-vorm ook de geest tot rust brengen door de ademhaling te koppelen aan de eenvoudige armbewegingen.
 
Het leerproces van de Yin Yang-vorm bestaat uit drie fasen. In de eerste fase leer je de bewegingen aan en onthoud je deze. In de tweede fase leer je de bewegingen af te stemmen op de natuurlijke ademhaling. De derde fase omvat het werken met energie door gebruik te maken van visualisatie en intentie (Qi volgt Yi).
 
De video die wordt aangeboden richt zich op de eerste twee fasen vanuit een stationaire positie. In een later stadium zal er een dynamischere versie worden gepresenteerd vanuit de boogstand. Geniet van de oefening en de voordelen die het kan bieden!
 
Wil je meer informatie? Aarzel niet om contact met mij op te nemen via Messenger of neem een kijkje op mijn website. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de wekelijkse lessen op elke dinsdag in de gezellige studio Hoog & Droog. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Abonneer je op mijn nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me op