Even op adem komen

Jouw lichaam houdt van zuurstof en met name je hart en hersenen zijn veeleisend wat betreft zuurstofbehoefte. 

Door een juiste ademhalingstechniek kun je meer zuurstofuitwisseling toestaan waardoor cellen en weefsels meer energie krijgen. Ook zijn je gedachten minder verstrooid als de ademhaling vertraagt en natuurlijk verloopt. Met je adem ben je verbonden met alles wat leeft en heb je de mogelijkheid om een brug te slaan tussen lichaam en geest.

Ademen is een van de hoofdsleutels naar gezondheid en genezing. Ademhalen is gratis, natuurlijk en altijd beschikbaar.  Toch is voor veel mensen niet duidelijk hoe je prettig en gezond kunt ademen en dit kan soms leiden tot klachten. Veel mensen ademen te ‘hoog’, dus met borstademhaling. Alleen de borstademhaling of borstademhaling in combinatie met stress kan bijdragen aan meer spanning in het lichaam. Hierdoor ontstaat een onregelmatige hartslag, hartziekte, rusteloosheid en in sommige gevallen ook angst en paniek.

Ik heb ademhalingstechnieken bestudeerd vanuit Qigong en de Martial Arts. Hierdoor heb ik ervaren om verschillende niveaus van kalmte te voelen en ook hoe het voelt om met mijn ademhaling meer energie te genereren of om zelfs pijn uit mijn lichaam te begeleiden. Ik heb ook gekeken naar de relatie tussen de ademhaling en het zenuwstelsel vanuit de Westerse geneeskunde. Door deze combinatie van kennis en persoonlijke ervaringen kan ik je mogelijkheden aanreiken voor meer energie, kalmte en balans in je leven. 

Op woensdagochtend kun je een proefles Qigong volgen. Na de herfstvakantie gaan we aan de slag met ons herfstthema en het metaal-element van de 5 elementen. Wees welkom.

Vind je dit leuk? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, of deel deze blog:

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0