De 5 Qigong elementen

Ontdek de wijsheid van de Chinese geneeswijze en neem de controle over je gezondheid. Elk seizoen brengt specifieke uitdagingen met zich mee, maar door bewust met thema’s te werken, kunnen we klachten voorkomen en onze weerstand versterken. Laat Qigong je begeleiden naar een leven vol vitaliteit en energie. Met preventie, optimisme en een focus op gezondheid zet je stappen richting een gebalanceerd en stralend welzijn. Doe mee met Qigong in actie en omarm een leven van welzijn en veerkracht.

De workshops

Ontdek het boeiende en verrijkende curriculum van Qigong volgens de 5 elementen, via workshops en een (online) lessen. In elk seizoen, van winter tot herfst, staat één van de 5 elementen centraal: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Vanaf 1 september staat het thema ‘Aarde’ centraal. Tijdens de ‘Aarde-fase’ (nazomerperiode) zullen de lessen voornamelijk gericht zijn op het beoefenen van de ‘Aarde vorm’, een reeks Qigong-oefeningen die het Aarde-element in balans brengen. Deze oefeningen worden aangevuld met Qi-massagetechnieken om blokkades op te heffen en Qi-meditaties om je energie te reinigen, in balans te brengen en te versterken.

Rooster

Dit rooster geeft aan welk thema actueel is:

september-oktoberAarde elementQigong in de nazomer
november-decemberMetaal elementQigong in de herfst
januari-februariWater elementQigong in winter
maart-aprilHout elementQigong in het voorjaar
mei-juniVuur elementQigong in de zomer
juli-augustusDiversVakantie & zomerrooster

Geniet en voel je goed!

Ontdek de kracht van Qigong en laat je inspireren door de wetenschap en filosofie. We combineren eeuwenoude technieken met hedendaagse inzichten, zodat jij optimaal kunt profiteren in onze moderne wereld. Met plezierige oefeningen en versterking van je natuurlijk genezend vermogen, staat jouw welzijn en dat van anderen centraal. Stap in een wereld van genot, vitaliteit en welzijn. Voel je goed en laat Qigong je leiden naar een leven vol balans en harmonie.

Abonneer op de Elixer nieuwsbrief